Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2009-01-15

Nyomgatvál

Ismét itt az idő, hogy vízumot regisztráljunk a nagy és tiszteletreméltó aktakukacok előtt Valsadban. A hét elején előkerestem a tavalyról félrerakott formanyomtatványokat, hogy fénymásolóval történő sokszorosítás után ki tudjuk tölteni. Két dolgot tudni kell erről: széltében akkora, mint egy A4-es papír, de hosszában valamiért pár centivel több. Ez valami régi elfuserált méret, amit talán még az USA-ban a mai napig használnak. A másik érdekesség, hogy ezt valamikor egy lelkes munkatárs gépelte le, nyomdai úton majd sokszorosították. A papírlap tartalma nem teljesen egyezik meg a Bevándorlási Hivatal oldaláról letölthető pdf fájléval, de ilyen apróságokon ne akadjunk már fenn, ugye?

Szerdán, mivel itt az munkaszüneti nap volt nekiálltam kitölteni mindkettőnk részére két-két példányban ezeket a kissé zavaros papírokat. Rémlett, hogy az egyik, mert milyen szerencse, hogy kettő van belőlük, kissé furcsa angol nyelvezettel íródott. Konkrétan az elgépeléseknek köszönhetően eléggé viccesre sikeredtek az egyes kitöltendő pontok. Íme pár gyöngyszem:

3. Sex, Haight, Colour of eyes
6. Ptevious nationality (if any)
17. Signature of recistree
18. Date of expiry of regirstratior

És a kedvenc brooklyni gettó stílusában íródott mondatom:

Note: No alteration should be mada on this from, correction shoald be noted and attested on the reverse.

Remélem a kitöltött nyomgatválokban nem fog semmi kivetnivalót találni kedvenc ügyintézőnk. Ugyanis holnap tudjuk még úgy regisztrálni a vízumainkat, hogy ne kelljen büntetést fizetni a késedelemért.