Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2008-10-08

Költözködési helyzetjelentés

Egész szépen haladunk az átköltözés előkészítésével. Múlt szombaton meghozták az egy héttel korábban megrendelt bútorainkat. Igaz, mindezt este fél tizenegyre sikerült nekik, és még össze is szerelték. Ennek mondjuk igen örültem, mert nem egy IKEA-rajz részletességével volt elmagyarázva az összeállítás folyamata. A négy szerelő kifejezetten szép és gyors munkát végzett. Fél kettőre össze is rakták a négy bútordarabot.

Következő lépés a légkondik áttelepítése lesz. Ehhez szükséges volt, hogy a kültéri egységeket meg lehessen közelíteni. A gondot az a másfél méteres gaztenger okozta, ami volt szíves elé nőni a monszun alatt. Machete nem volt éppen kéznél, ezért kénytelen voltam az egyik konyhai késsel nekiesni a minidzsungelnek. Kb. egy óra alatt egész szép kis irtást csináltam. Közben egész érdekes dolgokat leletem a gazok tövében. Konkrétan teli szemeteszsákok és használt gyerekpelenkák, amik ki tudja milyen módon kerülhettek oda. Csak nem a hátsó szomszéd dobálja át? Ááá, dehogy, ezek nem olyanok!

Tegnap leszereltek két légkondit, amit ma átvitettünk. Mivel eléggé sok csomagolóanyag maradt a szombat éjjeli szerelés után, ezért lebeszéltük korábban, hogy ha már ott van egy riksa, akkor vigyék is el ezeket. Ügyes!Kicsit nehezen, de felcipelték az egységeket a negyedikre, majd jött, hogy le kéne vinni a kartonpapírokat és hungarocelldarabokat. Hamar rájöttek, hogy eléggé sokszor kéne fordulniuk, és még a lift sem működik. A probléma megoldása igen frappáns volt: felhoztak egy hosszú kötelet, és a csomagolóanyagok felét összekötötték ezzel, és szépen leengedték a nyitott lépcsőházból. Ezt megismételték a maradékkal, és tíz perc alatt végeztek a munkával. Ügyes, nagyon ügyes!