Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2009-05-05

Fellélegeztünk!

Vagyis főként én. Múlt hét csütörtökkel véget ért a közel egy hónapos szigorított határellenőrzés Damannál. Pénteken első dolgom volt munka után, hogy megnézzem mégis mi a helyzet arra. Gujarati rendőrök sehol, a damaniak meg csak a teherautóktól szednek be valami papírt, ahogy azt szokták. Ami egyből feltűnt, hogy az összes alkoholt árusító hely előtt (boltok és éttermek) rengeteg gujarati rendszámú kocsi és motor parkolt. Na persze, még hogy ezek nem isznak! A szokásos helyen vettem nyolc sört, mert hát nagy meleg van itt ugyebár, valamint Juditnak egy üveg bort. Így pár napig nem kell menni. A határon és utána rá se néztek az autóra. A több hetes rendőri jelenlétre már csak az egyik sáv közepéig behúzott kordon, és egy üres tábori sátor emlékeztetett.

A sokat emlegetett választásokról képeket hozott le a hétvégi Times of India. Elöljáróban annyit, hogy itt azzal jelzik az illető szavazott-e, hogy kap valami igen ragaszkodó festéket a mutató ujjára a körme környékére. Legalábbis a "gyere szavazni te is!" jellegű tv-spotban azt mutogatta mindenki.
Mivel Mumbaiban most voksoltak a hírességek, ezért kihagyhatatlanok voltak a helyi celebekről a képek. Nem tudtam nem kinevetni ezeket az embereket. Az még rendben lenne, hogy itt esetleg nem bír obszcén tartalommal a középső ujj mutogatása, de azért ezek a hírességek jártak már a világban sokfelé, és nem hinném, hogy ne lennének tudatában a világ nyugati felén ezen megnyilvánulás jelentésével. Bár az is lehet, hogy a helyi politikáról akarták kifejezni a véleményüket. Nem lennék meglepődve.

Flip the bird, Bollywood!




Annak aki látta a Gettó milliomost: a képen látható körszakállas úr aláírását szerzi meg a kis Jamal nyakig... szóval amikor a budiból sikerül kiszöknie.
Posted by Picasa