Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2008-02-16

Lakáskeresés

Megbeszéltük az illetékes kollégával korábban, hogy milyen szempontok alapján keressen új albérletet. A nagy igények: folyamatos ivóvíz a napi 3x2 óra helyett, és lehetőleg kevésbé kimaradozó áramellátás. A lehetséges környékeket is megbeszéltük. Naponta kérdezem, hogy mi a helyzet, miket találtak eddig.

Pénteken el is mentünk megnézni egyet: háromszobás, világos, normális beosztásúnak tűnő lakást. Az, hogy a falak rózsaszínek voltak, már meg sem lepett. Majd le kell festeni. Érdekes, hogy olyan, mint fürdőszoba nem volt. Helyette egy medvetalpas wc, és egy különálló fülke, ami ajtóval záródott. Csak zuhanyozni lehetett benne, másra nem volt hely. A mosdó meg csak úgy volt a nagyszobával közös térben. De ezeken az is túltett, hogy minden elektromos dolgot leszereltek, karnisok nem voltak (csak a helyük látszott), a konyhapult, és az azt tartó márványlapok megvoltak, de egy darab fiók, ajtó vagy polc sem volt beépítve. A lakás totál ki volt belezve, ilyet még nem láttam.

Nem tűnik könnyű feladatnak normális lakást találni, de még nem adtuk fel. Igaz, ezt a kiürítettet is négy-öt eléggé kiábrándító után találták a kollégáim.