Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2009-02-03

Kétbalkezesek

Nekem ezekről az "asztalosokról" a Kétbalkezesek című csehszlovák bábfilm jut eszembe, amiben a két figura bármilyen barkácsolásba is fogott, az nagyon balul sült el. Az itteni munkaerő eddigi teljesítménye:
  1. Egy cipős szekrény, ami nagyjából jó lett. Bár nem olyan méretű, mint ahogy mi szerettük volna. Nem gond, maradhat.
  2. Egy beépített konyhabútor. Némi szépséghibát okoz az a tény, hogy a szimmetrikus elrendezést sikerült felborítani azzal, hogy a középső két ajtó egy irányba nyílik. Nem akkora gond, van még idejük újat fabrikálni.
  3. Egy hatfiókos konyhaszekrény. Ebből a hatból 1-1, illetve 2-2 egyforma méretűnek kellene lennie. A hangsúlyt igen erősen a kéne szóra tessék érteni.

Az elemek tegnap este kerültek a helyükre. A képen négy fióksarok látható a középső elválasztónál. Annyira béna az egész, hogy ésszel fel nem fogható miként sikerült így megalkotni. A fotón jól látható mennyire különböznek a méretek. Judit megjegyzése találó volt: ennél még technika órán is szebbet készítenek a gyerekek!

Ma a kollégákkal megtámogatva áthidaltuk a nyelvi szakadékot a melósok és köztünk. Ennek eredményeként most szépen farigcsálják, javítgatják munkájuk gyümölcsét. Ez legalább két-három napi plusz munka lesz. Hurrá!