Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2008-04-25

Irány Észak!

Szombattól ismét elindulunk, hogy kicsit szétnézzünk az országban. Most először Delhibe repülünk, mert múlt októberben csak megszálltunk ott, de nem láttunk semmit sem a városból. Pár nap múlva Kelet felé vesszük az irányt.
Kharjuraho sokáig elfeledett templomait látogatjuk meg először, majd India egyik legszentebb, a világ egyik legrégebbi városába, Varanasiba (régi nevén Benáresz) megyünk. Miután a Gangesznél megtisztítottuk a lelkünket, Buddha megvilágosodásának helyét keressük fel Bodh Gayában. Megtisztulva és megvilágosodva vetjük be magunkat abba a városba, ami valaha Brit-India fővárosa volt. Manapság inkább a szegénység jut eszébe róla az embernek: Kolkata, alias Calcutta.
Mire elérünk ide, már valószínűleg rendesen ki fogunk fáradni a tartósan negyven fok fölötti időjárástól. Hűsölni is lehet Indiában, csak a hegyekbe kell felkapaszkodni. Mi Darjeelingbe megyünk, ahol egyébként Kőrösi Csoma Sándor sírja is található, és forró tea mellett fogjuk kipihenni az út fáradalmait.
Nagy kalandunk Északon
Remélem most nem fogja az út alatt megadni magát egyik része sem a laptopomnak, és folyamatosan tudom majd írni a beszámolókat.