Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2007-05-14

Az MTI jelenti...

52 halott két indiai buszbalesetben
május 14. hétfő 21:22
[MTI]
Cseppfolyós petróleumgázt szállító tartálykocsival ütközött frontálisan egy busz Indiában Gudzsarát szövetségi állam székhelyétől, Ahmadábádtól nem messze. A tartálykocsi kigyulladt és a busz is kiégett. A balesetben harmincan vesztették életüket, köztük négy járókelő is. Egy másik balesetben egy esküvő 22 résztvevője vesztette életét, köztük a menyasszony is. A buszon 49-en utaztak. A vendégsereget szállító jármű egy éppen előző teherautóval ütközött össze egy nehezen belátható kanyarban a dél-indiai Ándhra Prades állam székhelyétől, Haidarábádtól északra.

forrás: index.hu


Nem akarok okoskodni, de nem ez az első hír, amiben az MTI sületlenségeket ír. Történetesen Gujaratnak nem Ahmedabad a székhelye, hanem Ghandinagar. Régebben persze az előbbi volt, de könyörgöm, haladjunk a korral! A másik, amitől a hátamon futkos a hideg, az a fonetikusan leírt földrajzi nevek. Lehet, hogy így elfogadott, de eléggé idóták. Inkább az itt elfogadott verziót javaslom: Gujarat (Gudzsarát), Ahmedabad (Ahmadábád), Andhra Pradesh (Ándhra Prades) és Hyderabad (Haidarábád).

Nem hiszem, hogy 2001. szeptember 11-én így jelent meg a hír: "Nyú Jorkban két Junájdit Érlájnsz repülőt a VéTéCé ikertornyaiba vezettek arab terroristák." Meg Kappanhágó, ugye? Szegény Kazinczy, ha ezt megélhette volna! (De nem élte meg!)