Indian Exposure avagy Miért éppen India?

2007-02-21

Falastul a kertbe

Tegnap este fénypontja egy halk puffanás volt. Feltűnt, hogy nem petárda durrant, mert akkor Bonnie már egyből jött volna fel az ágyra. Gondoltam, hogy kinézek az ablakon, hátha látok valamit. A szavam is elakadt! A vendégház kertjébe sikeresen betolatott a szembeszomszéd Skodája. Ebben nem is lett volna semmi különös, de mindezt a téglakerítésen át tette! A kocsi ott állt, félig a kerítés tetejét lezáró betonelem alatt, ami a helyén maradt, a téglakupac meg szépen egy kis rakásban mögötte.
Lementem megnézni közelebbről. A szolga sápadozott, hogy mi történt (tegyük hozzá, hogy nem is hallotta a puffanást), a szomszéd csaj meg sápítozott, hogy meg fogja ölni az apja. A kocsi lökhárítóján volt csak pár karcolás. Kiderült, hogy az okoska beparkolt, üresbe rakta a kocsit, de a kéziféket nem húzta be. Majd nyugodtan bement a házba, a kocsi meg visszagurult a beállón egyenest a kerítésbe.

Az eredmény
A gond ebben az egészben az, hogy így nyitott lett a kert az utcára. Így nem tudjuk könnyen szabadjára engedni Bonniet, mert kimenne az utcára, ahol ott vannak a tehenek és az a disznófejű kutya, aki az úr ebben a nyamvadt kis utcában. Majd beállok a lyuk elé a kocsival, talán az ideiglenesen megoldja ezt a gondot.

De a legjobb az egészben ez volt: a csaj szólt a vendégház szolgájának, hogy hozzon egy rongyot, és takarítsa le a kocsi hátulját. Kár, hogy hirtelen nem kapcsoltam. Mi az, hogy ő takarítsa le?! Talán méltóztatik becsámpázni a házukba, és vagy ő vagy az ő szolgájuk letakarítja. A téglákat is mi rakjuk majd vissza?